Menu lunch & diner


Koken is een ambacht.
Niets meer, en zeker niets minder.
English menu    
Deutsche Speisekarte

Voor- en tussengerechten

Fines Claires

per stuk €3,25

Rode biet

Smeerkaas van geitenkaas, parelcouscous in bietenjus,
bereidingen van rode biet, tomaatjes in bietenpoeder, gebruneerde
amandel, chips van truffelaardappel, en Limoncello-mayonaise
€18

Champignons

Tapenade van champignons, met trappistenkaas, zoetzuur van pompoen
en knolselderij, bitterballetjes van gepofte knoflook en zwarte sesam,
mayonaise met miso, en rozemarijnolie
€20

Makreel

Gebrande makreel en rillette van gerookte makreel, komkommer,
mousse met pepesan kruiden, lontong rijst met puree en krokant van ui,
sorbet en olie van sereh, tuile met sambal en sesam
€20

Zeebaars

Tartaar van zeebaars en met citroen en chili gepekelde filet van zeebaars,
sorbet van seroendeng, gemarineerde zalmeitjes, gezouten pindacrunch,
mousse van curry, en kokos-limoenvinaigrette
€22

Langoustine

Fris gepekelde langoustines op salade van bulgur en gerookte heilbot,
met mousse van kaffirblad, bleekselderij, grapefruit, venkel met mosterd,
en vinaigrette van appel en mosterdzaad
€28

Maïskip

Galantine van maïskip en pistache, puree en chips van aardpeer,
gebrande suikermaïs, appelaceto, zoetzure ringetjes van morilles,
amandel-bladerdeeg, en basilicumvinaigrette
€19

Filet Americain

Filet Americain van Wagyu, met haringkaviaar, licht gerookte hangop,
crumble van parmezaan en pijnboompitten, kwartel-eidooier,
lardo, en dressing van champignon-azijn en wasabi
€23

Hoofdgerechten

(halve portie / hele portie)

Flatbread

Flatbread met Griekse yoghurt, compote en chips van aubergine,
fetakaas met hazelnoot en granaatappel, bladerdeeg met miso,
komkommer met muntolie, tomatensaus en limoenrasp
€17 / €22

Couscous

Couscous met mini-blini’s van olijven, bonbon van mozzarella en amandel,
selderijparels, compote van gepofte puntpaprika,
courgette met basilicum, en olijvensaus met truffelschil
€18 / €24

Zeeduivel

Gebakken zeeduivel, puree met wakame, knolselderij in appelazijn,
pittige puree van avocado, spinazie met gremolata en groene olijven,
en zoetzure saus van kappertjes en peterselie
€26 / €34

Kabeljauw

Kabeljauwfilet met mosselen, gratin van aardappel met zeekraal
en algenpoeder, romanesco, anijspaddenstoelen in tomatendressing,
en roomsaus van mosseljus en paella-specerijen
€27 / €36

Mechelse koekoek

Filet van Mechelse koekoek, cannelloni van savooiekool en gevogelte,
gekruide risotto, pompoen met gember, krokant en pittig kwarteleitje,
zoetzuur van koolrabi, en sotobouillon
€21 / €28

Rund

Gebakken Flat Iron steak, gebrande merg, polenta met oregano,
gemarineerde pompoen, mousse van Elstar appel en vanille,
Italiaans gekruide uitjes, en sjalottenjus
€23 / €30

Hert

Hertenbout en sukade van hert met vlierbessen,
souffle en salade van aardappel, gele biet in dragonmarinade,
cantharellen en pastinaak, en hertenjus met tamarinde
€27 / €36

Nagerechten

Kaas

Assortiment kazen, met notenvruchtenbrood
€18

Bombe

Bombe van vanille, kokos en noten, toffee, kletskop van pecannoten,
gesuikerde pecannoten, crumble van gember, banaan,
gel van kokos en citrus, en karamelijs
€17

Ananas

Salade van ananas met dragon, mousse van pure chocolade,
spongecake met cacao, koekje met anijszaad, sorbet van ananas en karnemelk,
vinaigrette van ananas, en olie van verse koriander
€17

Passievrucht

Cremeux van passievrucht en witte chocolade, sorbet van yoghurt en sereh,
salade van papaja en limoen, jus en crunch van passievrucht,
witte chocolade galette, en meringue met kaffir
€19

 

Menu's

LUNCH

Ma t/m vr vanaf 12:00 en zondag vanaf 13:00

Tijdens de lunch op ma t/m vr serveren we uitsluitend een menu.
Met uw wens, dieet of allergie houden we uiteraard rekening.

Tweegangen lunchmenu
€35

Driegangen lunchmenu
€45

Viergangen lunchmenu
€57

Laatste keukenbestelling lunch ma t/m vr 14:30, zondag doorlopend.

 

DINER

Dagelijks vanaf 17:30

Viergangen verrassingsmenu
€57

Vijfgangen verrassingsmenu
€67

Zesgangen verrassingsmenu
€77

Alle menu’s zijn er ook in een vegetarische variant.
Met uw wens, dieet of allergie houden we natuurlijk rekening.
Laatste keukenbestelling diner 21:00.

 

Zondag

De Portier Nijmegen is ook geopend op zondag.

Vanaf 13:00 bent u van harte welkom voor een late lunch,
een vroeg diner, of een lekkere lange avond tafelen.