Menu lunch & diner


Koken is een ambacht.
Niets meer, en zeker niets minder.
English menu   
Deutsche Speisekarte

Voor- en tussengerechten

Fines Claires

per stuk €3,25

Taartje

Zanddeegtaartje met gezouten hazelnoten, belegen weide-geitenkaas,
mousse van vijgen en mosterd, zoetzuur van rode ui,
en schuimige saus van rode biet, Crème de cassis en rode wijnazijn
€16

Tonkaboon

Bavarois van tonkabonen, blokjes pittige blauwe kaas, gelei van Sauternes,
komkommerparels met dragon, ingelegde rettich, escabeche van venkel,
chips met komijn, en smeerkaas met piment
€18

Zeebaars

Tartaar van zeebaars en met citroen en chili gepekelde filet van zeebaars,
sorbet van seroendeng, gemarineerde zalmeitjes, gezouten pindacrunch,
mousse van curry, en kokos-limoenvinaigrette
€21

Zalmforel

Gemarineerde zalmforel, aardappelsalade met citroenmayonaise en sprotfilet,
bonbon van hangop met limoen, sorbet met groene curry,
schuimpjes van yuzu, en gepofte quinoa
€21

Coquille

Gebakken coquilles, frisse coquilletartaar, bloemkoolmousse met madras,
gemarineerde roosjes en piccalilly van bloemkool, cherrytomaat,
tuile met pompoenpit, en Aziatische vinaigrette
€24

Maïskip

Galantine van maïskip en pistache, puree en chips van aardpeer,
gebrande suikermaïs, appelaceto, zoetzure ringetjes van morilles,
amandel-bladerdeeg, en basilicumvinaigrette
€19

Lam

Lamspastrami met krokante chorizo, asperges gemarineerd
in groene olijventapenade, puree en poeder van erwten,
chips van gele wortel in vadouvan, paprikaparels en oosterse kers
€21

 

 

Hoofdgerechten

(halve portie / hele portie)

Naanbrood

Tandoori naanbrood, krokant filodeeg met gruyère en amandel,
raapstelen, puree van ui en geroosterde ui, brûlée van olijfolie,
en saus van pompoen met miso
€16 / €21

Ravioli

Ravioli met ricotta, kappertjes en basilicum,
aardappelsalade met erwtjes en tikka masala, gemarineerde cherrytomaat,
mozzarella met Bloody Mary, basilicumroom, en tomatenbouillon
€18 / €24

Kabeljauw

Geroosterde kabeljauwfilet, risotto van ketanrijst met tomaat en dragon,
bonbon van kippenlever en wortel, mousse van bospeen,
spicy mangogel, en beurre blanc met ansjovis
€21 / €28

Griet

Grietfilet op Thaise wijze, rijstpapier met algenpoeder,
schuim van Thaise basilicum, Salty Fingers, snijbonen en paksoi,
radijs met sesam,  en witte wijnsaus met dashi
€24 / €32

Speenvarken

Licht gerookt filet van speenvarken met een kruidenkorst,
bereidingen van meiknol, puree van wortel met karwei, gel van augurken,
gebrande meloesuitjes, en rode wijnsaus
€20 / €26

Rund

Gebakken Flat Iron steak, gebrande merg, polenta met oregano,
gemarineerde pompoen, mousse van Elstar appel en vanille,
Italiaans gekruide uitjes, en sjalottenjus
€23 / €30

Ree

Gebraad van reebok, blini met rendang en macadamianoten, 
bereidingen van venkel, shots van bramen, zwarte sesam merengue, 
en saus met lapsang souchong en kardemom
€24 / €32

 

Nagerechten

Kaas

Assortiment kazen, met notenvruchtenbrood
€18

Pistache

Bombe van pistachemousse met gelei van Matcha thee, appelsorbet,
spongecake van pistache, bonbon van yoghurt met kamille, karamelsaus,
gedroogde venkelchips, en chocoladekruim
€17

Sinaasappel

Bavarois van sinaasappel en roze peper, gemarineerde bloedsinaasappel,
mousse van basilicum en geitenyoghurt, curd met sumac,
sorbet met bergamot, en saus van zure mat
€17

Passievrucht

Cremeux van passievrucht en witte chocolade, sorbet van yoghurt en sereh,
salade van papaja en limoen, jus en crunch van passievrucht,
witte chocolade galette, en meringue met kaffir
€19

 

Menu's

LUNCH

Ma t/m vr vanaf 12:00 en zondag vanaf 13:00

Tijdens de lunch op ma t/m vr serveren we uitsluitend een menu.
Met uw wens, dieet of allergie houden we uiteraard rekening.

Tweegangen lunchmenu
€35

Driegangen lunchmenu
€44

Viergangen lunchmenu
€57

Laatste keukenbestelling lunch ma t/m vr 14:30, zondag doorlopend.

 

DINER

Dagelijks vanaf 17:30

Viergangen verrassingsmenu
€57

Vijfgangen verrassingsmenu
€67

Zesgangen verrassingsmenu
€77

Alle menu’s zijn er ook in een vegetarische variant.
Met uw wens, dieet of allergie houden we natuurlijk rekening.
Laatste keukenbestelling diner 21:00.

 

Zondag

De Portier Nijmegen is ook geopend op zondag.

Vanaf 13:00 bent u van harte welkom voor een late lunch,
een vroeg diner, of een lekkere lange avond tafelen.