Edith Piaf in de Portier

Op 14 december 1962 zong Edith Piaf in de Stadschouwburg in Nijmegen. Nu, 55 jaar na dato, zingt Rian van Nieuwkuijk samen met pianist Jeroen Jongmans en contrabassist Gregor Schaefer een hommage aan die petite Grande Dame de la Chanson.

Een legendarisch concert

“De gebeurtenis van het jaar” schreef De Gelderlander in 1962. Woorden schoten de toenmalige verslaggever te kort om de kleine en zwakke, maar nog altijd charismatische diva te beschrijven: “Ze wankelt even, maar dan voelt ze opeens de warmte van de golf der begeestering waarin ze terecht is gekomen…. Ze heeft dat iets, waarvan men niet kan ontleden dat het er is, dat geen hypnose is of inbeelding”. Een wereldster in de provincie. Een wereldster die hierna nog maar enkele concerten zou geven voor ze in oktober 1963 overleed.

L'Amour Toujours - Rian van Nieuwkuijk

Net als Piaf oogt  zangeres Rian van Nieuwkuijk als een kleine frêle vrouw, maar niets is minder waar; Rian heeft in de loop der jaren een grote expressieve kracht ontwikkeld. Bovendien is haar muzikale ‘rugdekking’ meer dan bijzonder: Jeroen Jongmans is een soepele, bevlogen pianist en dito arrangeur; Gregor Schaefer lijkt de warmte als vanzelf uit zijn contrabas te toveren. Ze zijn als trio vooral bekend van L’Amour Toujours, hun mooie chansonprogramma met een gevarieerde keuze uit het rijke Franstalige repertoire.

Maar op deze bijzondere, wellicht legendarische zondagmiddag zet vooral de herinnering aan La Môme de toon...

 

De Portier, klassieke kennis in een eigentijdse jas

In restaurant de Portier komt de hectische wereld van het nadere einde van 2017 op zondag 17 december even tot rust. Te midden van alle voorbereidingen en plannen voor de feestdagen maakt de Portier pas op de plaats om tijd te nemen voor rust en ontspanning. De koks van de Portier hebben, klassiek geschoold als ze zijn, een speciaal plekje in hun hart voor de Franse keuken. Deze basisbereidingen, die in deze tijd van een modern jasje worden voorzien, zijn onlosmakelijk met de kookstijl van de Portier verbonden. Het middagconcert van Rian van Nieuwkuijk wordt begeleid door een lunchmenu met Franse wijnen en gerechten uit de Franse keuken.

Tickets (update: uitverkocht)

Kaarten voor deze bijzondere middag zijn online te bestellen of via 024-6792719.
Prijs: €80 voor een viergangenmenu met aperitief, wijnarrangement en koffie of thee.

Locatie en tijd

Restaurant de Portier, Kelfkensbos 57, 6511 TB Nijmegen
Zondag 17 december van 13.00 tot 17.00 uur