Menu


Koken is een ambacht.
Niets meer, en zeker niets minder.

Voor- en tussengerechten

Fines Claires

per stuk €2,75

Knolselderij

Bavarois en zoetzuur van knolselderij met madras kerrie,
taartje van spitskool met dressing van cèpes, krokante wonton
met selderijzout, en vinaigrette van cèpes met pittenolie en ponzu
€15

Wortel

Wortelcakejes met tandoori, wortel gevuld met ricotta,
puree van wortel met sinaasappel, chips met rozemarijn,
krokantje met geroosterde pepita’s, crispy olijven,
en gebakken zwammetjes
€16

Makreel

Taartje van gerookte makreel met pittige tomaatjes,
tartaar van makreel, puree en ringen van ui, salsa met koriander
en dashi, ziltige plantjes, en vinaigrette van karnemelk
€18

Tonijn

Met garam masala geroosterde tonijn, salade van gekonfijte zuurkool,
mousse van paprika met ansjovis, mosterdijs, gepofte basmatirijst
met algenpoeder, en beurre noisette
€20

Coquille

Gebakken coquilles, bloemetjesham gevuld met aubergine en miso,
yoghurt met komijn en knoflook, gebrande beukenzwam,
hamschuim, en vinaigrette van sambai en olijfolie
€22

Gevogelte

Bombe van gevogeltemousse en marbré van Lardo en Jabugoham,
met schuim van augurk, appel, salade van koolraap,
crunch van bloedworst en vinaigrette van oude sherry
€15

Rund

Cannelloni van runderrosbief, gevuld met rillette van ossenhaas en
panna cotta van basilicum, met peterseliewortel, chips van kruidkoek,
Elstar appel, en crunch van gezouten speculaas
€18

 

 

Hoofdgerechten

(halve portie / normale portie)

Blini's

Blini’s gevuld met gemarineerde aubergine en geitenkaas,
bonbon van pastinaak met amandel, spitskool met gebrande pitjes,
parels en puree van courgette, en coulis van paprika met steranijs
€14 / €18

Groentenpalet

Bereidingen van pompoen, met bloemkool en augurk,
gezouten crème fraîche, kleine loempia gevuld met couscous
en rozijnen, chips van aardappel, en cressonsaus met oude sherry
€15 / €20

Zeebaars

Op de huid gebakken zeebaars, loempia gevuld met pittige groenten
en mosselen, romige parelgort met limoen en tomatencompote,
en sabayon met limoen
€19 / €25

Zeeduivel

Gebakken zeeduivel met ossenstaart, gnocchi met truffelschil,
groene asperges in sinaasappelolie, puree van pastinaak,
koolrabi, en beurre blanc van ossenstaartbouillon
€21 / €28

Eend

Gebraden filet van boerderijeend, aumônière van de bout met bosui,
hoisin en komkommer, puree van mais, bulgur met gele curry,
atjar van rettich en radijs, en jus met limoenblad
€20 / €26

Kalf

Gebakken kalfshaas op salade met kreeft, aardappelgratin met marjoraan, 
gele uitjes, puree en krokant van bospeen met dragon,
anijspaddenstoelen, en morillesaus
€22 / €30

Hert

Bout en sukade van hert, rode biet met calvados, gel van stoofpeer,
puree van knolselderij met roze peper, spruitenblad met amandel,
krielaardappel met peterselie, en wildjus
€25 / €32

 

Nagerechten

Kaas

Assortiment kazen, met notenvruchtenbrood
€15

Grapefruit

Parel van witte chocolade, gevuld met grapefruit en bloedsinaasappel,
gemarineerde grapefruit met dragon, crumble met anijs,
gekruide merengue, en sorbet met citroenschil en vanille
€15

Limoen

Cremeux van limoen, roomijs van groene thee, crunch van sesam
en hazelnoot, tuile van sesam en maldonzout, schuimpje van groene thee,
bavarois met yuzu, en dressing met citrus
€16

Mokka

Bakje van harde wener met koffiekaramel, mokkaparfait, hazelnootbonbon,
affogato, chocolade-mokkacrunch, notenkletskop en crème fraîche
€17

 

Verrassingsmenu

LUNCH

Ma t/m vr vanaf 12:00 en zondag vanaf 13:00

Tweegangen lunchmenu
€32
Driegangen lunchmenu
€40

Tijdens de lunch kunt u ook uw keuze maken uit de a la carte kaart.
Laatste keukenbestelling lunch ma t/m vr 14:30, zondag doorlopend.

 

DINER

Dagelijks vanaf 17:30

Viergangen verrassingsmenu
€54

Vijfgangen verrassingsmenu
€64

Zesgangen verrassingsmenu
€74

Alle menu’s zijn er ook in een vegetarische variant.
Met uw wens, dieet of allergie houden we natuurlijk rekening.
Laatste keukenbestelling diner 21:00.

 

Zondag

 

De Portier is ook geopend op zondag.

Vanaf 13:00 bent u van harte welkom voor een late lunch,
een vroeg diner, of een lekkere lange avond tafelen.

 

Kerstmenu

(Kerstmenu in PDF) 

Tartaar van zeebaars, gepekelde en gebrande langoustine,
hartige merengue met vadouvan, saffraansaus,
mousse van sereh, citrus, koolrabi en komkommer

Cannelloni van kalfsrosbief en kalfsmousse, puree van aardpeer,
chips van appel, crunch van bloedworst, plakjes augurk,
en mayonaise met basilicum

Gebakken kabeljauw, puree van rode biet, selderij en mierikswortel,
bietjes met kaffir, fris gemarineerde rettich met radijs en meloesui,
en saus met kaffir

Filet van kwartel, confit van eend, roggebrood, mousse van schorseneren,
piccalilly, Limburgse mosterd, mosterdcress, en schuim van Bockbier

Gebraden filet van hertenbout, krokante polenta met salie,
crispy wortel met specerijen, pittig pompoentje, kastanje paddenstoelen,
gepofte quinoa, en wildjus met cèpes

Chocolade met nougatine, karamel, notenkletskop, kokosbavarois,
salade en saus van mango, witte chocolade met mango, honingparfait,
vanilletuile, mangogelei, en honingblaadjes

_____

We zijn beide kerstdagen geopend voor de lunch vanaf 12.00 uur,
voor het diner vanaf 18.00 uur. Zaterdag 23 en zondag 24 december
zijn we geopend voor het diner, vanaf 18.00 uur.
Op 24 t/m 26 december serveren we uitsluitend het kerstmenu. 
.
De prijs van het zesgangen kerstmenu is € 85.
En natuurlijk hebben we weer een heerlijk wijnarrangement voor u
samengesteld, per glas (€ 8) of per fles (€ 45).

Heeft u speciale wensen? Laat het ons weten bij uw reservering,
en wij passen het menu aan. 
Zo is er ook een vegetarisch kerstmenu en een menu zonder vlees.